Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Actieve Hoop cirkel in Leuven

Het is een bijzondere tijd waarin we leven. Er is heel veel gaande op wereldvlak: van de klimaatcrisis over racisme en geweld tot Corona en alles wat dat teweegbrengt.

Soms kunnen we ons hier heel machteloos in voelen, verdrietig, of gefrustreerd. Herken je dat? In het dagdagelijks leven is er weinig ruimte om bij deze gevoelens stil te staan. We zijn geneigd om onszelf ervan af te sluiten, uit angst om overweldigd te geraken. Wat heel begrijpelijk is. Het is ook veel…

Volgens Joanna Macy, auteur van Actieve Hoop, is het cruciaal dat we deze gevoelens erkennen en met elkaar delen. Door onze gedachten en gevoelens uit te spreken, in een veilige cirkel, kunnen we elkaar steunen, dragen en inspireren.

Als we onze wanhoop durven doorvoelen, komt er ruimte voor hernieuwde hoop.
Als we het verdriet laten stromen, komen we in contact met onze liefde voor de wereld.
Als we onze woede of frustratie ruimte geven, vinden we nieuwe kracht en levensenergie.
En kunnen we verder bijdragen, elk op onze eigen manier, aan de wereld waar we zo naar verlangen.

In deze cirkel maken we ruimte voor elkaar om te delen. Via rituelen en oefeningen kunnen we uitdrukken wat moeilijk onder woorden te brengen valt en elkaar daarin ondersteunen. Simpelweg door aanwezig te zijn en naar elkaar te luisteren.

Welkom op donderdag 9 juli van 19u30 tot 21u30 in het kleine zaaltje van de LivingLei (Lei 15, 3000 Leuven). Deelname is op basis van vrije bijdrage. Je geeft wat je wil en kan missen.

Wil je erbij zijn of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar Hilde via iltie@protonmail.com. We weten graag of je meedoet, want het maximum aantal personen voor het zaaltje is 7 (inclusief 1,5 meter afstand).

“Feeling the pain of the world is not a weakness.
Don’t ever apologize for the tears you shed on behalf of other beings.
This is, in its essence, not craziness, but compassion.”

~ Joanna Macy

juli 09 2020

Details

Date: juli 9, 2020
Time: 7:30 pm - 9:30 pm
Kostprijs: vrije bijdrage
Evenement Categorieën:
ik schrijf me in

Locatie

livinglei

Lei 15
Leuven,

+ Google Maps