Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Actieve hoop – De kracht van het levensweb verdiepen

Tijdens deze vierdaagse workshop nodigen we je uit om je kracht, moed, innerlijke rust en veerkracht te vergroten. Door je te verbinden met het web van het leven ontwikkel je een nieuwe kijk op het leven die je ondersteund om verder in vertrouwen op pad te gaan. Deze krachten kunnen we goed gebruiken in de wereld van vandaag.  

Want waar je in de huidige wereld  met open ogen ook kijkt, zie je ontwrichtingen en ontrafelingen van de samenleving. Je ziet hoe levende systemen in een crisis verkeren. Het is vaak hartverscheurend om in deze omstandigheden bij je bewustzijn te blijven. De angst, het verdriet, de woede, de eenzaamheid en de hulpeloosheid die je voelt, zijn vaak ondraaglijk. 

Als we de pijn durven toelaten die de natuur en het leven op aarde wordt aangedaan, komen we opnieuw  in diepe verbinding met het levensweb. 

Het is belangrijk te weten dat dit niet enkel onze persoonlijke pijn is.  Het is de collectieve pijn van al het leven op aarde. Daarom nodigen we je uit om samen te komen en onze gevoelens over onze wereld te delen en in diepere verbinding te gaan met de aarde. Op die manier kunnen we opnieuw deel worden van de aarde die zichzelf geneest en realiseren we onze onderlinge verbondenheid.

Hiervoor maken we gebruik van het “ verbindingswerk” van  Amerikaanse ecofilosofe Joanna Macy.  Deze ervaringspraktijk laat je toe om je aangeboren banden met de anderen en de levende aarde opnieuw tot leven te wekken om je te begeleiden naar een toekomst die het leven ondersteunt. Het werk baseert zich op oude spirituele tradities, diepe ecologie, ecopsychologie en systeemdenken. Het is een essentieel werk voor deze tijd.

In deze driedaagse doorlopen we de spiraal die aan het werk ten grondslag ligt.  Door terug te keren naar de liefde voor onszelf en alles om ons heen, inclusief de generaties voor en achter ons beginnen we onszelf te helen en creëren zo een grotere plaats van mededogen van waaruit we kunnen handelen. 

De bossen en de natuur in de omgeving ondersteunen ons in dit proces en werken helend, inspirerend en initiëren creativiteit.  Hier maken we in de deze workshop rijkelijk gebruik van. 

De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in innerlijke transitie. Er is geen voorkennis vereist.

Overnachting

Je overnacht gedurende de workshop in gedeelde kamers per twee of drie of in een slaapzaal. Privé kamers zijn mogelijk via aanvraag en bij een beperkt aantal inschrijvingen. Hiervoor wordt wel een toelage gevraagd, uit respect naar de groep toe.

Alle maaltijden zijn voorzien tijdens de workshop en worden samen door de groep bereid als gemeenschap. Als je graag regelmatig tussendoor snacks eet, neem dan zeker het nodige voor jezelf mee, of eventueel om met de groep te delen. Thee, koffie en water worden steeds voorzien.

Begeleiding: Sophie Vandenkerchove en Ilse Simoens

oktober 06 2022

Details

Start: oktober 6, 2022 @ 3:00 pm
Einde: oktober 9, 2022 @ 2:00 pm
Kostprijs: €490
Evenement Categorieën:
ik schrijf me in

Locatie

Hodister

Rue Saint-Brice 15
Hodister, 6987 België

+ Google Maps

Organisatoren

Chamai
Tel: 32 (0) 499 16 44 32
Email:
website organisatie
Academie voor Helende Natuur