Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Actieve hoop: Leven op een kantelpunt – verdiepende 4-delige reeks ONLINE

Het vraagt moed om onder ogen te zien wat er gaande is in de wereld. De ontwrichting en ontrafeling van de samenleving tonen zich. Een pandemie, klimaatverandering, razendsnel verlies van biodiversiteit, enorme bosbranden, extreme sociale ongelijkheid, …
De angst, het verdriet en de kwaadheid die we voelen, kunnen bij momenten ondraaglijk zijn. We duwen deze gevoelens vaak weg. Nochtans zijn ze een uitdrukking van onze grote liefde voor het leven.
Voor velen is het duidelijk dat verder gaan op dezelfde manier, business as usual, geen optie meer is. We staan op een kantelpunt. Maar hoe veranderen we tijdig radicaal van koers? Wat is daarvoor nodig?
Tijdens deze reeks van vier online workshops gaan we doorheen de vier stappen van ‘Het werk dat weer verbindt’. Deze methode is gebaseerd op diepe ecologie, systeemdenken en oude spirituele tradities. Grondlegster is ecofilosofe en -activiste Joanna Macy.
Gegrond in dankbaarheid voor het leven, maken we ruimte voor gevoelens van onmacht en pijn. Wanneer we hierbij kunnen blijven zonder er volledig mee samen te vallen, ontstaat er veerkracht. Als zélfs hopeloosheid er mag zijn, groeit een houding van ‘actieve hoop’ waarbij we dienstbaar zijn aan het grotere geheel ongeacht de uitkomst van onze daden. We ‘hebben’ geen hoop meer, we ‘zijn’ hoop en geven vorm aan de wereld die we willen zien.
We worden ons nog sterker bewust van onze onderlinge verbondenheid en eenheid, van onze unieke rol binnen het ecosysteem van de aarde en van onze plek in de lijn van vorige en komende generaties. Dit biedt een ruimer perspectief op de actuele situatie en onze verantwoordelijkheid daarin.
Deze reeks geeft hernieuwde kracht om staande te blijven en inspiratie om te gaan staan voor authentieke keuzes in deze periode van grote verandering.
De workshops zijn interactief. We maken tijd voor inhoudelijke lessen, groepsbesprekingen, oefeningen in kleine en grotere groep, en gemeenschappelijke rituelen. Optioneel worden praktijken aangereikt om thuis verder mee aan de slag te gaan.
Praktisch
– Verdiepende 4-delige reeks op maandagavonden 8, 15 & 22 februari & 1 maart, telkens van 20u tot 22u
– Groep: min. 10 en max. 23 deelnemers
– Facilitators: Inge Vermeire & Ilse Simoens
Workshop reeks
Sessie 1 (8 februari ): Dankbaarheid voor de wereld
Sessie 2 (15 februari): Onze pijn voor de wereld eren
Sessie 3 (22 februari): Met nieuwe ogen kijken
Sessie 4 (1 maart): Deel zijn van de grote ommekeer
Inschrijven is nodig.
Bijdrage
90 euro (normaal tarief) of 50 euro (verminderd tarief) voor de reeks van vier workshops. Kies je bijdrage in overeenstemming met je financiële mogelijkheden.
Indien de bijdrage een drempel vormt om mee te doen, kan je ons contacteren via greet@waerbeke.be.

 

februari 08 2021

Details

Date: februari 8, 2021
Time: 8:00 pm - 10:00 pm
Kostprijs: €50 – €90
ik schrijf me in

Locatie

online

Organisatoren

Ilse Simoens
Email:
website organisatie
Ilse Simoens
Email:
website organisatie