Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Boekvoorstelling ‘Het doet ertoe’ van Jan Mertens

Hoe gaan we om met de machteloosheid en het verdriet die we voelen wanneer we de omvang van de klimaatcrisis proberen te vatten? En hoe kunnen we hoop blijven voelen en energie vinden om elke dag opnieuw te handelen, zonder dat we zeker weten wat de uitkomst van onze inzet zal zijn?

Er zijn geen eenvoudige antwoorden die er op magische wijze voor zullen zorgen dat alles bij het oude blijft, gelukkig maar. De angst die we voelen voor de urgentie van de maatschappelijke uitdaging kan ons blokkeren, maar kan ons tegelijk ook laten zien waar de weg is naar een vorm van actieve hoop en naar de vrijheid van het handelen als burger.

Verdriet, hoop en verzet vormen de kern van het antwoord dat we als goede voorouders te geven hebben aan onze kinderen en kleinkinderen. Het is niet te laat. Het doet ertoe.

Iedereen is uitgenodigd voor de voorstelling van het boek ‘Het doet ertoe’, op zaterdag 28 oktober om 14.30 uur in Leuven.

De voorstelling vindt plaats bij Barbóék in M. Dat is dus in het gebouw van Museum M in Leuven (Vanderkelenstraat 28 in 3000 Leuven).

Het aantal plaatsen is beperkt, dus inschrijven is wel nodig, via dit mailadres van de boekhandel: info@barboekinm.be .

Het boek wordt uitgegeven door Waerbeke, in samenwerking met Oikos.

oktober 28 2023

Details

Date: oktober 28
Time: 2:30 pm - 4:30 pm
Kostprijs: Gratis
Evenement Categorieën:

Locatie

Barboek

Vanderkelenstraat 28
Leuven, Vlaams-Brabant 3000 België

+ Google Maps

Organisator

Jan Mertens