Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Actieve Hoop

Actieve hoop, een plek waar je rechtop kunt staan.

We kennen het allemaal: het gevoel van machteloosheid dat ons lichaam lijkt over te nemen als we de omvang van de klimaatcrisis en de natuurvernietiging tot ons door laten dringen. We zijn bang dat het ons zal verlammen. We zijn bang van het verdriet dat we voelen om zoveel moois dat verloren gaat, wat ook het verdriet is voor de wereld die onze kinderen en kleinkinderen zullen erven. Hoe kun je net op die plek overeind blijven door je te oefenen in dankbaarheid en je emoties toe te laten zonder er in te verdwijnen? Kan je de hoop zijn (in plaats van hoop hebben) en elke dag opnieuw al leven wat je in de wereld wil zien?
Daarover heeft ecofilosofe Joanna Macy een inspirerend boek geschreven met als titel ‘Actieve hoop’. Ze beschrijft daarin een visie en ook een praktische methodiek die je kan helpen om overeind te blijven in wankele tijden en te gaan staan voor dienend leiderschap.

In deze workshop willen we je laten proeven van wat actieve hoop ook voor jou zou kunnen betekenen. Greet Heylen van Broedwerk werkt als facilitator in het netwerk dat in Vlaanderen het werk van actieve hoop wil verspreiden. Zij zal ons op weg zetten in een interactieve workshop. Jan Mertens leidt de workshop in.

Gratis deelname
Schrijf je in op https://www.groen.be/zomerweekend2020
augustus 30 2020

Details

Date: augustus 30, 2020
Time: 9:00 am - 11:00 am
Kostprijs: Gratis
Evenement Categorieën:
ik schrijf me in

Locatie

online

Organisator