Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Verbindingswerk

Met ’the Work That Reconnects’ van Joanna Macy onderzoeken we op een speelse manier hoe onze donkere emoties ons kunnen helpen om onszelf en de wereld een stukje te helen.

Wil je graag vanuit je hart je relatie tot wereldse problemen onderzoeken of voel je aan dat er nog meer is dat je kan bijdragen zonder precies te weten wat en hoe? Mogen ook plezier en luchtige momenten niet ontbreken? Dan is deze workshop misschien wel iets voor jou!

Ecocide, onderdrukking, armoede, oorlogen, pandemie, … Maken zulke zaken je soms wanhopig, verdrietig of boos? Of misschien ben je bezorgd over een familielid met burn-out of een vriend met een verslaving? Ervaar je veel druk van je omgeving en bezorgt dit je een beklemmend gevoel of stress? Er zijn best wat oorzaken die aanleiding geven tot donkere emoties (wanhoop, boosheid, verdriet, angst, …).

Deze donkere emoties kunnen leiden tot schuldgevoelens of ontkenning, met als resultaat dat we onze geest afsluiten. Wanneer we onze donkere emoties ontkennen of onderdrukken, dan ondermijnen we ook onze kracht om bij te dragen aan de heling van zowel onszelf als de wereld.

Alleen maar omdat het ‘s nachts donker is, kunnen de sterren schitteren. Net zoals het donker in de nacht hebben ook donkere emoties zo hun voordelen. Ze bieden onder andere de mogelijkheid om gemakkelijker plezier te halen uit alledaagse momenten en liefdevoller in het leven te staan.
Als we onze donkere emoties eenmaal herkennen en erkennen, kunnen we ze tot ons laten spreken. Welke boodschap brengen ze met zich mee? Hoe kunnen ze ons laten schitteren?

Om hier een antwoord op te krijgen gaan we aan de slag met ‘the Work That Reconnects’ van Joanna Macy. Een hele dag lang doen we oefeningen en rituelen met innerlijke transformatie als doel. We beginnen met een speelse kennismaking, gevolgd door een spreekoefening per twee rond dankbaarheid. Dan volgt een groepsritueel waar iedereen de kans krijgt eigen verdriet, boosheid, angst of andere donkere emoties uit te spreken, zonder dat er gereageerd wordt op wat anderen zeggen.

Na de lunchpauze volgt een rollenspel waarbij we spreken alsof we bv toekomstige generaties of een dier of plant of wolk zijn. Zo kunnen we we stukjes van onszelf ontdekken waarvan we ons voorheen minder of niet bewust waren. Als laatst volgt een oefening per twee om onvermoede talenten en hulpbronnen te herkennen. Deze kunnen helpen bij mogelijke volgende stappen in de eigen bijdrage aan een levensondersteunende samenleving.

Iedereen welkom!

Geen enkele ervaring of voorkennis nodig.

augustus 27 2022

Details

Date: augustus 27, 2022
Time: 10:00 am - 5:00 pm
Kostprijs: €65
ik schrijf me in

Locatie

Oost West Centrum

Van Schoonbekestraat 148
Antwerpen, 2018 België

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

Yannick De Strycker
Email: